Известие

Collapse
No announcement yet.

нормален ли този шум в мотора?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нормален ли този шум в мотора?

При първо палене (студен двигател) понякога (а на последък мноо често) за 5 - 6 сек. двигатела изтраква все едно не качва масло на клапаните (като некое дръто VW или AUDI), е нормално ли е това? Вашите алфетки така ли са? Кво ли мое да е а.а.а?
    Говорим за 1,8тс.
    P.S.
    Маслото, филтъра и вс. консумативи са сменени.
    156 - 1.8ts

Сложи масло селения рейсинг и ще се оправи рейсинга е по густо на студено 10/60 а не 10/40 като повечето полусинтетики иначе ако не ти пречи не е фатално
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
      Сложи масло селения рейсинг и ще се оправи рейсинга е по густо на студено 10/60 а не 10/40 като повечето полусинтетики иначе ако не ти пречи не е фатално

Аз пък си мсля, че ти трака вариатора

Comment

и при мен е така с масло МОБИЛ1 съм 10/40 и ми се струва че ще е вариатор
        Някой знае ли каква е цената му
        sigpicAlfa 156 1.8 TS '00

Comment

Нямам представа дали трака вариатор или повдигачи но бях с селения 20К alfa romeo но ми "развалиха" колата няма ограничител на оборотите и се налага да се кара с по качествено масло като сложих рейсинг тракането около 2-5 секунди при палене изчезна и двигател работи по тихо
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

По-гъсто е при високи температури, а не на студено. Вискозитетния индекс при ниски температури е първото число т.е. и при двете - 10.
            Това масло е за коли, които са постоянно в режим на прегряване най-вече състезателни и е пълна синтетика. И за издухани бегачки е незаменимо
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Точно обратното вискозитета на студено е по голям което се отразява с по голямо число
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Тотално си в грешка, чукни на някоя търсачка класове по SAE и прочети нещо! Айде и пиши после
                sigpic

Comment

http://209.85.129.104/search?q=cache...=bg&lr=lang_bg
                  sigpic

Comment

Re: нормален ли този шум в мотора?

Първоначално публикувано от pecata
                    При първо палене (студен двигател) понякога (а на последък мноо често) за 5 - 6 сек. двигатела изтраква все едно не качва масло на клапаните (като некое дръто VW или AUDI), е нормално ли е това? Вашите алфетки така ли са? Кво ли мое да е а.а.а?
                    Говорим за 1,8тс.
                    P.S.
                    Маслото, филтъра и вс. консумативи са сменени.
                    Споко няма причина да се плашиш или да сменяш задължително маслото веднага. Просто е с хидравлични повдигачи и от там идва този дразнещ шум(за 2-3 секунди ).
                    Alfa 145 2.0TD 97g
                    Alfa 156 1.8T.Spark 99 sport packet

Comment

Прав си сгрешил съм но ти не си прав че маслото е същото защото тези класове не показват точно определен вискоситет а температурен диапазон на използване на маслото
                      П.с. Заблудил съм се защото като се мери вискозитет се сравнява течливостта на течността на която се мери с тази на водата при съответната температура .
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Ок градски, да не задълбаваме повече Аз съм малко болен на тема масла, като се видим някъде из Бургас (дано не е по сервизите ) ще си говорим вече за Алфи а пък някой ден може да се съберем бургазлии да отидем на някой събор, само да се стопли малко. Аз от скоро карам Алфа пък вече имам сума познати с Алфи из Бургас
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stefan84
                          и при мен е така с масло МОБИЛ1 съм 10/40 и ми се струва че ще е вариатор
                          Някой знае ли каква е цената му
                          360 лв.
                          sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Прав си сгрешил съм но ти не си прав че маслото е същото защото тези класове не показват точно определен вискоситет а температурен диапазон на използване на маслото
                            П.с. Заблудил съм се защото като се мери вискозитет се сравнява течливостта на течността на която се мери с тази на водата при съответната температура .
                            Ок със здраве ще се видим на някоя сбирка ако организираме скоро.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

всичките до една са така.... няма да се плашиш карай смело и мойта е така!и не им се утулвайте толко на тия алфи че като ви гледам ще им станете роби накрая.... Карай там докато не ти напрай проблем и тогаа сменяй... Иначе така само да си сменяш за най малкото и да се утулваш в кола на 10 години за 1-2 години цялата ще я подмениш и ще ти стъпи като за една чисто нова
                              Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Working...
                              X